Do more with less

Microsoft Cloud

Microsoft Cloud är en öppen och integrerad plattform som hjälper ert företag att snabbare och enklare nå er fulla potential.

Plattformen omfattar sex viktiga områden: Säkerhet, infrastruktur, digital innovation, data och AI, affärsapplikationer samt moderna och hybrida arbetsplatser.

Med hjälp av Microsoft Cloud får ni mer tid till att fokusera på det viktigaste, och ger alla i ert team möjligheten att öka sin produktivitet med de senaste verktygen.

Hillside hjälper er att effektivisera er verksamhet med Microsofts molntjänster. Vi guidar er i hur ni flyttar ut era funktioner stegvis och visar hur slutmålet kan se ut för er.

Vägen ut i Molnet

Påbörja er resa

Oavsett om ni bara är i startgroparna för att nyttja molnet i samspel med er befintliga IT-miljö, eller om ni redan påbörjat flytten för ett par specifika tjänster, så är vi den partner ni tryggt kan luta er emot för att komma vidare.

I molnet har ni alltid den allra nyaste versionen av Microsofts lösningar, med alla deras smarta lösningar för samarbete och det hybrida arbetssätt vi numera har. Vi visar hur en tänkt flytt till en molntjänst går till, hur det påverkar en användare under tiden tjänsten flyttas och hur lösningen ser ut när flytten är gjord. 

 

Vidareutveckla era molntjänster

Ni som redan använder molnet har säkert märkt att mängden funktioner är enorm, svår att överblicka och ta till sig.

Här hjälper vi er att optimera era tjänster genom att aktivera de funktioner ni missat, utbilda era användare så att de verkligen nyttjar verktygen till fullo samt öka förståelsen inom IT-avdelningen för alla nytillkommande funktioner som hela tiden lanseras. 

 

Säkra ert moln

Har ni använt molnet ett tag har ni säkert funderat på om ni fått till alla säkerhetsinställningar på bästa sätt, och hur säker er information egentligen är i de tjänster ni nyttjar.

Även här har vi massor med erfarenhet och kunskap som vi gärna delar med oss, där vi hjälper er justera miljön och nyttjandet efter de rekommendationer som finns, både från leverantörssidan och från olika myndigheter och kravställare. Vill man komma vidare och verifiera sin miljö mot olika sorters certifieringsnivåer så finns det hjälpmedel även för detta, som vi gärna visar er. 

 

Gedigen och verifierad kompetens

Nedan visar vi ett urval av de certifieringar vi har inom området, vilka bevisar att vår kompetens är hög och aktuell. Det tillsammans med alla års erfarenhet inom området gör att vår samlade kompetens är högst gedigen. Det visar också att området är ett av våra prioriterade fokusområden.

MS 365 Enterprise Adminstrator Expert 200x200
MS Azure Administrator Associate 200x200
MS 365 Teams Administrator 200x200
GÖR MER MED MINDRE

Microsoft Cloud

Låt oss visa hur du kan effektivisera er verksamhet med Microsofts molntjänster, hur man flyttar ut sina funktioner stegvis och hur slutmålet kan se ut för er.

Säkra er information i molnet

När man flyttat ut sina brevlådor eller filer så brukar man börja fundera på hur säkert det egentligen är att ha informationen där – egentligen. Frågan ska ju egentligen ha ställts innan man kommit så långt, men även i ett senare läge är frågan högst relevant.

Beroende på vilken licenstyp man har så ingår mer eller mindre av de säkerhetsfunktioner som finns i plattformen. Och väldigt ofta kan det visa sig att säkerheten faktiskt är bättre i molnet än där man hade informationen innan.

De problem vi ser kring detta är att man inte känner till, och därför inte tar till sig, alla de säkerhetsförbättrande funktioner som faktiskt ingår i de licenser man betalar för.

Säkerhet

Grundarbetet inom IT-säkerhet är att ”rätt person har tillgång till rätt information vid rätt tillfälle” och att allt vi gör spåras för att kunna hantera de tillfällen accessen behöver verifieras eller kontrolleras.

Det finns massor med verktyg i plattformen för att styra och spåra användares identiteter och tillgång till informationen i tjänsterna. 

Multifaktor-lösningar, arbetsflöden för automatisk identitetshantering och stöd för B2B med partners/kunder/gäster är bara ett par exempel på vad som finns. Ett annat exempel är PIM, Privilege Identity Management, som är  verktyget för att ge IT-administratörerna höga rättigheter när det behövs, så de slipper dessa när de är på semester. Rätt access vid rätt tillfälle alltså.

Det finns massor att prata om som inte får plats här, så kontakta oss istället och vi kan ge en bättre totalbild av möjligheterna ni kanske redan har.

Sekretess

Inom området sekretess finns också ett flertal lösningar i Microsofts molntjänster, för att säkerställa riktigheten i, och tillgången av, er information.

Information Protection ger er möjlighet att säkerhetsklassa informationen, med fördefinierade känslighetsnivåer där anställda eller partners får speciella rättigheter eller kanske inte alls kan nå informationen. Här används en modern och lättanvänd krypteringslösning inbyggd i Office-applikationerna, och skyddet i dokumenten följer med dokumentet oavsett hur det överförs.

Med Data Loss Prevention kan ni säkerställa att viss information inte går att radera förren efter en viss tid, eller tvärt om inte går att nå efter en viss tid. Här kan man implemenera de krav som kan komma från olika myndigheter eller andra kravställare.

Efterlevnad

Även inom Compliance finns ett flertal lösningar som ofta ingår i våra licenser. Med Compliance Manager kan man jämföra sin miljö mot ett antal olika regelverk för att se vilka områden man behöver arbeta med. Exempel på regelverk som finns här är GDPR, CSI, CMMC, NIS, NIS2 mm.

Med Insider Risk Management får vi möjlighet att upptäcka och arbeta med anställda som inte följer företagets riktlinjer eller på annat sätt utgör en risk för verksamheten.

Kontakta oss för mer information!

Det finns mycket mer att berätta än vad vi får plats med här, så ta istället och kontakta oss för en riktig genomgång av det som ni är mest intresserade av för er verksamhet. Ring oss idag!

 

Teams och Collaboration

Ert effektiva kommunikationsnav – Teams

Vi hjälper organisationer vidareutveckla sitt samarbete och informationsutbyte mellan kollegor, affärspartners och kunder. Arbeta borta eller hemma, men ändå nära!

Teams är lösningen som knyter ihop alla tjänsterna i molnet, samtidigt som den tillför chatt, ljud/video och mötesfunktioner. Du kan till och med använda den för riktigt avancerade Webinarer.

Ifrån ett och samma verktyg når du dokumenten i Sharepoint eller Onedrive, kan editera Office-dokumenten direkt utan att växla till en annan applikation, och i samma verktyg kan du ringa upp kollegor för att dela din skärm i ett möte. Dessutom har du tillgång till hundratals applikationer som integrerar direkt i samma verktyg, som till exempel Jira bara för att nämna något.

Det är svårt att med några rader sammanfatta alla funktioner och hur det kan effektivisera eller förenkla ert arbete, så låt oss istället visa genom en riktig demonstration.

 

Låt Teams vara er telefonlösning, också

Vi har lång erfarenhet av att ersätta gamla telefonväxlar eller operatörslösningar med den inbyggda funktionen i Teams. Vi flyttar era telefonnummer in i Teams, där ni har alla de funktioner man normalt har i en traditionell PBX. Låt ditt anknytningsnummer följa dig var du än är, hemma, på jobbet eller i sommarstugan. Och låt oss gärna berätta mera ingående om fördelarna med att bara ha EN kommunikationslösning, som inkluderar telefonin och gör allt enklare, smidigare och mobilt.

 

Växelfunktioner och Contact Centers

Några av våra kunder som redan flyttat hela eller delar av sin telefoni in i Teams, återanvänder denna investering genom att lägga till funktioner för växeltelefonister eller agenterna i ett contactcenter. Vår partner Tendfor leverar en tilläggstjänst där telefonisten får full insyn och kontroll över inkommande samtal och kan enkelt hantera de kontakter som efterfrågas. Lösningen kan användas för att slussa in samtal till grupper, med avancerade funktioner som plats-i-kö eller kompetensstyrning. Ytterligare funktioner är hänvisningslösning, där kunderna får upplästa frånvarobesked direkt via Teams och Outlook-kalendrarna.

Här finns verkligen massor att berätta, och vi vill gärna demonstrera lösningen i ett gemensamt möte. Tendfor är marknadsledande och var först i världen med denna integration mot Teams.

 

Microsoft Teams Room Systems

Väldigt många företag är i full gång med Teams som samarbetsplattform, åtminstånde med de grundläggande delarna chatt, ljud och video. Men tyvärr sitter de allra flesta kvar med mötesrum som inte alls stödjer dagens möten där flera kollegor deltar i gruppmöten på distans, något som blev normal under pandemin.

De där första 5-10 minuterna i ett möte som oftast spenderas på ”hör ni mig?”, och någon i rummet kämpar med ström-, nätverks- och USB-kablar för att få de i rummet att bli med i Teams-mötet, är egentligen helt onödigt och lite *”stenålder”.

Med en Teams Rooms System lösning i rummet är allt uppkopplat och klart innan man ens loggat in i Windows. På en touchskärm på bordet trycker man ”Join”, och sedan är resten automatiskt. Ingen av våra kunder som provkört ett rumssystem vill någonsin gå tillbaks till det gamla sättet, vilket vi tycker är helt självklart.

Läs mer om detta under rubriken ”Modern Hybrid Workplace”, eller kontakta oss på direkten så kan vi både berätta och demonstrera hur era mötesrum blir uppgraderade till Teams-rum.

GÖR MER MED MINDRE

Microsoft Teams & Collaboration

Låt oss visa hur du kan effektivisera ert samarbete med Teams som navet i all sorts kommunikation, även telefoni.

Modern Hybrid Workplace

På jobbet, på distans eller blandat?

Hybrid Workplace är resultatet av den omställning vi gjorde under pandemin till primärt hemarbete.
Idag är det självklart att arbeta hemma om uppgifterna gör det möjligt, och många har valt att fortsätta göra så ett par dagar i veckan. För att vara lika effektiv hemma som på arbetsplatsen behövs en modern lösning, en som stödjer detta hybrida arbetssätt där platsen är utan betydelse.

Microsoft Windows 11 tillsammans med tjänsterna i Microsoft 365 kallar vi för Modern Workplace, och här har vi allt som behövs för att kunna jobba på samma sätt oavsett vilken plats jag befinner mig på. Jag kan till och med installera om min arbetsdator hemma, och få den komplett med alla applikationer.

 

Digitala mötesrum för Hybrida möten

Med stora delar av personalen arbetandes på distans, eller med tätt samarbete mellan kollegor spridda över landet eller världen, får våra traditionella mötesrum ett större behov av att anpassas för de deltagare som inte ska vara på plats i rummet. Vi ser fler och fler mötesrum där det sitter en eller två personer, där det kan vara det dubbla eller fler som deltar via Teams från annan plats.

Microsoft har tillsammans med ett antal hårvarutillverkare tagit fram ett koncept som optimerar rummet för alla typer av videomöten, men så klart speciellt mycket för just Teams-möten. Lösningen kallas Teams Rooms System, och gör att upplevelsen i rummet blir väldigt lik den man får på distans. Speciellt om man låter möbleringen ta hänsyn till deltagarnas placering, 

 

Uppgradera ert mötesrum till ett Teams-mötesrum!

Använder ni Teams för ert digitala samarbete? Tycker ni att det ofta strular i mötesrummet med ljud, bild och nätverk?

Många av oss har upplevt samma sak. Mötesrummet man bokade från klockan 9 blir inte ledigt förrän tidigast 1 minut innan. När väl rummet blir ditt ska du ansluta till nätverket, koppla in en högtalare för ljud och till sist en skärmkabel med någon av de olika adaptrar som finns för världens alla anslutningar. Bildskärmens upplösning ska ställas in och till sist är du redo att prova ansluta till mötet. Högst troligt är du sen till mötet, och det är också ganska sannolikt att du har strul med någon av alla de punkterna som du i all hets försökte få till.

Med ett fast monterat Teams-rumssystem så ansluter du till mötet på ett par sekunder. En touchskärm tänds upp när du kommer in i rummet, och visar ditt bokade möte med en knapp “Anslut”. Du trycker på den, och mötet är igång redan innan du satt dig på stolen. Väl där ansluter du till samma Teamsmöte med din dator, och eftersom att datorn känner av att du sitter intill rumssystemet kommer den att föreslå att du ansluter datorn ljudlöst. Med datorn delar du sedan din skärm eller dokument, och alla i mötet samt de i rummet ser din delade skärm på exakt samma sätt. Inga kablar, inga inställningar på skärmupplösningar, inget strul med ljudet eller wifi och framför allt ännu bättre bild och ljud.

 

Om vårt erbjudande

Vi på Hillside har över 20 års erfarenhet av videokonferenser, Skype/Teamsmöten och andra sorters digitala möten, och kan hjälpa er få ordning på era mötesrum. Vi berättar vilka olika system som finns för att hitta rätt lösning för den typ av rum ni har, och vi kan även demonstrera funktionen för att ni ska få svar på precis alla era frågor.

Vi erbjuder utrustning från Yeallink eftersom vi anser att deras produkter är i absolut framkant, och med dem som partner har vi allt vi behöver. Små enkla system för ”tysta rum”, eller riktigt stora system med takmikrofoner, whiteboardkameror och allt vi kan tänkas behöva i mer komplicerade installationer. Kontakta oss för anpassade prisförslag.

Förutom själva utrustningen hjälper vi er gärna med konfigurationen av Teams och konferensrummen i Exchange, och eftersom att vi även är väldigt duktiga på IT-säkerhet så har vi alla möjligheter att få optimal funktion samtidigt som säkerhetstänkandet är med i den totala lösningen.

Om ni ännu inte har upplevt ett Teams Rooms System, ring oss på 0455-344880!

 

Bevisad kompetens och massor med erfarenhet

GÖR MER MED MINDRE

Hybrid and Modern Workplace

Låt oss visa hur du kan effektivisera er verksamhet med Modern Hybrid Workplace och framfört allt hur era möten kan optimeras på jobbet.

Azure Services

Microsoft Cloud Computing Platform

Azure är namnet på Microsofts molnplattform, och är hämtat från det engelska namnet på himmelsblått. Molntjänsterna kompletternas konstant med nya tjänster, och är idag över 600 stycken. De kan grupperas in i ett flertal olika områden. För att nämna några har vi ’Identity Services’ där mycket av säkerhetsfunktionaliteten finns kopplat till identitetshantering, ’Compute’ där virtuella datorer eller applikationer processas, ’Storage’ där vi kan hantera lagring på massa olika sätt och ’Databases’ där vi hanterar databaser eller tabeller direkt i molnet.

 

För stora och små

On-prem, Hybrid eller Multi-cloud. Kör dina tjänster i molnet eller i dina egna lokaler, eller båda och samtidigt. Virtuella maskiner kan flyttas i realtid mellan er datorhall och Microsofts datacenters beroende på vad som är bäst/smartast just för stunden. Öka er kapacitet de tider på månaden ni behöver den, och kör snålt resten av tiden. Och betala bara för det ni använder, med full kontroll över kostnaden även framåt.

 

Verifierad kompetens

Nedan visar vi ett urval av de certifieringar vi har inom området, vilka bevisar att vår kompetens är hög och aktuell. Det tillsammans med alla års erfarenhet inom området gör att vår samlade kompetens är högst gedigen. Det visar också att området är ett av våra prioriterade fokusområden.

Calliditas

Uppdrag: Agiloft

Calliditas Therapeutics arbetar för att utöka behandlingsalternativen och etablera nya vårdstandarder för personer med sällsynta sjukdomar. De har kontor både i Sverige, USA, Frankrike och Schweiz.

När Calliditas hörde av sig till Hillside Nordic var de redan igång med implementeringen av Agiloft på sitt kontor i New York. Då hade de en amerikansk leverantör; men när avtalet med dem löpte ut valde de att byta till Hillside Nordic.

Ett val som Patricia Pattugalan berättar att hon är mycket nöjd med:
”Hillside Nordic tar sig verkligen tiden för att hjälpa oss – både med stora och små önskemål. Och alltid med ett leende på läpparna.”

Patricia arbetar som kontorschef och verkställande assistent på New York-kontoret och är den som driver Agiloftprojektet där.

”Agiloft är ett fantastiskt system som hjälper oss att hantera våra avtal globalt. Att det är så anpassningsbart gör att det verkligen passar våra behov.”

Om ett system inte har de funktioner som användaren önskar kommer hen att söka sig till något annat, menar Patricia. Men med Agiloft och Hillsides utveckling av systemet upplever de inte det problemet.

”Hillside Nordic förstår att även små justeringar är viktiga för vår verksamhet. De har lång erfarenhet och oklanderlig kompetens samtidigt som de jobbar hårt och alltid sätter projektet först. Deras professionalism och uppmärksamhet på detaljer är förstklassig, och de gör alltid det lilla extra för att säkerställa att Calliditas är nöjd.”

Patricia rekommenderar mer än gärna Hillside till andra:
”Hillside är ett extremt pålitligt och kompetent IT-företag som är lätt att samarbeta med. De är kunniga i en mängd olika program och har en stark förståelse för hur man bäst använder dessa tekniker för att uppnå önskade resultat. Jag rekommenderar starkt deras tjänster till alla organisationer som letar efter en effektiv och pålitlig IT-konsult.”

Vill du veta hur vi kan hjälpa dig i din verksamhet?

Roxtec

Uppdrag: IT-säkerhet

Roxtec är global marknadsledare när det kommer till tätningslösningar för kabel- och rörgenomgångar. De verkar på över 80 marknader och har närmre 30 dotterbolag.
 
Hillside Nordic har under många år fått förtroendet att hjälpa Roxtec med sin IT-säkerhet.
Viktor Andreasson, Global information security officer på Roxtec, förklarar att säkerheten är av yttersta vikt för dem:
”Säkerhet är väldigt viktigt för oss och Hillside Nordic hjälper oss att bevaka och utveckla den.”
 
Uppdraget innefattar bland annat omvärldsbevakning, framtagning av säkerhetslösningar och utbildning av personal.
Roxtec är mycket nöjda med det arbete som Hillside Nordic utför. Viktor berättar:
”Hillside Nordics kompetens är väldigt hög och vårt samarbete fungerar utmärkt. Vi uppskattar att de är så snabba på att testa och implementera nya funktioner.”

Vill du veta hur vi kan hjälpa dig i din verksamhet?

Roxtec

Uppdrag: Teams/Yealink

Roxtec är global marknadsledare när det kommer till tätningslösningar för kabel- och rörgenomgångar. De verkar på över 80 marknader och har närmre 1000 anställda.
 
Hillside Nordic har tagit fram en heltäckande konferenslösning och hjälpt till att implementera den i samtliga konferensrum på Roxtecs huvudkontor i Karlskrona.
 
Rikard Hasselgren, CIO på Roxtec, berättar att de är nöjda med arbetet:
”Hillside Nordic är experter på allt som rör Microsoftprodukter och vi är väldigt nöjda med det arbete de gör för oss.”
 
Med närmre 1000 anställda och närmre 30 dotterbolag är det lätt att förstå att en smidig konferenslösning kan effektivisera det dagliga arbetet.
 
Rikard berättar om uppdateringen:
”Våra konferensrum har blivit modernare och mer professionella. Att få igång ett digitalt möte går mycket snabbare nu. Det går även smidigare att dela information och samarbeta.”

Vill du veta hur vi kan hjälpa dig i din verksamhet?

Affärsverken

Uppdrag: Agiloft 2

Affärsverken levererar el, värme och fiber samt samlar in avfall och kör skärgårdsbåtarna i Karlskrona. Det är ett stort bolag med många olika avdelningar, som alla har olika behov när det kommer till det interna systemet.
 
Genom Hillside Nordic har Affärsverken infört Agiloft som ärendehanteringssystem för Affärsområdet Kommunikation. Att det blev just Agiloft beror på att det är ett anpassningsbart system och för att det tidigare implementerats på IT-avledningen med ett mycket gott resultat.
 
Martina Skog Tham, Projektledare och Kontrollrumstekniker på Affärsverken, berättar hur de blivit hjälpta av det nya systemet:
”Agiloft hjälper oss att samla allt på ett ställe. Där tar vi emot felanmälningar och beställningar från alla våra tjänsteleverantörer. Vi samlar även användbar statistik och kan ta emot interna beställningar.”
 
I framtiden vill de implementera Agiloft på fler av Affärsverkens interna avledningar. Martina berättar:
”Vi är jättenöjda med Hillside Nordics arbete. De är drivande, kommer med förslag och hittar lösningar. Agiloft är ett smidigt system som underlättar det dagliga arbetet och vi hoppas kunna implementera och anpassa det till fler avledningar för att ytterligare effektivisera våra interna processer.”

Vill du veta hur vi kan hjälpa dig i din verksamhet?

OneCo

Uppdrag: IT-säkerhet

OneCo är Sveriges ledande leverantör av servicetjänster inom teknisk infrastruktur. De har en bred tjänsteportfölj där de bland annat bygger och underhåller infrastruktur för elnät, telekommunikation och grön teknik.
 
På ett tekniskt företag som OneCo är den digitala säkerheten av yttersta vikt. För att optimera den hjälper Hillside Nordic till att successivt öka säkerheten i framförallt Microsoftmiljö och klienter (mobiltelefoner och laptops).
 
Det görs genom att koppla upp enheterna till en speciell säkerhetsportal som flaggar för säkerhetsbrister. Hillside Nordic hjälper dessutom till att tolka vad som behöver göras samt utbildar personal i nya säkerhetstekniker.
 
Mikael Keinonen, IT-chef på OneCo berättar att de är mycket nöjda med Hillside Nordics arbete:
”De är duktiga och engagerade i frågorna. Hillside Nordics arbete har förbättrat säkerheten i vår digitala miljö. Vi har sedan samarbetet med dem inte drabbats av någon svår attack vilket är hela poängen med arbetet”.
 
I säkerhetsportalen analyseras företaget och får en så kallad Secure Score – ett betyg på säkerhetsnivån. Sedan starten med Hillside Nordic har OneCos Secure Score mer än dubblerats.
 
Mikael berättar om resultaten:
”Eftersom snittet på företag i vår storlek ligger mycket lägre så är vi väldigt nöjda med resultatet hittills. I en digital värld kan vi aldrig känna oss helt säkra mot attacker. Men vi känner oss trygga med att Hillside Nordic ger oss de bästa förutsättningarna vi kan ha.”

Vill du veta hur vi kan hjälpa dig i din verksamhet?

Ecenea

Uppdrag: Upphandlingssamarbete

Ecenea är ett kunskapsföretag med stor erfarenhet inom strategiskt inköp och offentlig upphandling. Tillsammans med dem fick Hillside Nordic i uppdrag att upphandla IT-driften åt Upphandlingsmyndigheten.
 
Eceneas roll var som upphandlingsexpert och Hillside Nordic anlitades som konsult med teknisk expertis.
 
Per Rapp, Upphandlingskonsult på Ecenea, berättar att samarbetet fungerade jättebra:
”Hillside Nordic bistod med både kunskap och trygghet. De gjorde ett jättebra jobb och att samarbeta med dem var bara roligt!”
 
Hillside Nordic ansvarade bland annat för kravställning och behovsframställning samt var med under både förhandlingar och implementering.
 
Ecenea är nöjda med Hillside Nordics arbete. Per Rapp berättar:
”Hillside Nordic lyckades lägga upp säkra leveranser, höll tidsplanen och levererade ett proffsigt och väl utfört arbete. Jag skulle gärna göra fler uppdrag med Hillside Nordic som samarbetspartner.”

Vill du veta hur vi kan hjälpa dig i din verksamhet?

BTH

Uppdrag: Upphandlingar

Blekinge Tekniska Högskola (BTH) bedriver utbildning och forskning inom områdena teknik och hälsa.
 
När de behövde se över sina skrivarsystem tog de hjälp av Hillside Nordic för att skapa en genomarbetad upphandling. Att det blev just Hillside Nordic som fick uppdraget var faktiskt en slump. Som statlig högskola får de inte välja fritt utan behöver välja en av Kammarkollegiet godkänd leverantör.
 
Jonas Bengtsson, print- och telefoniansvarig på BTH berättar att allt gått över förväntan:
”Eftersom vi inte valde leverantör helt fritt visste vi inte vad vi kunde förvänta oss av Hillside Nordic. Men vi kunde inte varit mer nöjda med deras arbete! Hillside Nordic visade på stor kunskap och upphandlingen gick hur bra som helst.”
 
När det några år senare blev dags att upphandla telefonilösningar tog BTH gladeligen hjälp av Hillside Nordic igen.
Jonas berättar om hur samarbetet fungerat:
”Vi var så nöjda med Hillside Nordic första gången att det var glädjande att få välja dem även andra gången. Vi upplevde att de verkligen prioriterade oss och fick svar direkt när vi hörde av oss. Jag har inget annat är gott att säga.”

Vill du veta hur vi kan hjälpa dig i din verksamhet?

BTH

Uppdrag: 360-analys

Blekinge Tekniska Högskola (BTH) bedriver både utbildning och forskning. De har en tydlig profil där digitalisering och hållbarhet genomsyrar hela verksamheten.

BTH:s IT-chef Johan Nordgren tycker att det är viktigt att regelbundet se över sina interna processer för att försäkra sig om att de jobbar på rätt sätt. Av den anledningen hörde de av sig till Hillside Nordic som fick i uppdrag att göra en oberoende 360-analys av BTH:s IT-organisation och dess processer.

Hillside Nordic kollade på bland annat rutiner och intervjuade personal som jobbar med processerna. Resultatet av analysen presenterades tillsammans med rekommendationer. Med hjälp av Hillside Nordics analys har BTH själva kunnat arbeta vidare och förbättra sin IT-miljö.

Johan Nordgren berättar om Hillside Nordics arbete:

”Hillside Nordic gav ett förtroendeingivande intryck och gjorde ett jättebra jobb. Deras arbete har gett ett positivt resultat i vår verksamhet och jag anlitar dem gärna igen om vi i framtiden har behov av en ny analys.”

Vill du veta hur vi kan hjälpa dig i din verksamhet?

Affärsverken

Uppdrag: Agiloft 1

Affärsverken levererar el, värme och fiber samt samlar in avfall och kör skärgårdsbåtarna i Karlskrona. Deras verksamhet är bred och det är därför av yttersta vikt att deras interna system är flexibelt och underlättar deras arbete.

Genom Hillside Nordic har Affärsverken infört Agiloft som ärendehanteringssystem för IT-avdelningen. Att det blev just Agiloft beror på att det är ett anpassningsbart system som tillåter många konfigurationsändringar utan att personen som utför dem behöver vara kunnig inom utveckling. Dessutom lever Agiloft upp till kraven på ITIL-certifiering.

Paul Fransson, Chef IT/System på Affärsverken, berättar hur de blivit hjälpta av det nya systemet:
”Agiloft ger oss bättre struktur på arbetet på alla plan. Vi får större kontroll och spårbarhet – både när det kommer till godkännanden, behörigheter, inköp och tillträden.”

Förutom att leverera Agiloft har Hillside Nordic även implementerat systemet och hjälper till löpande vid behov. Ett arbete Paul Fransson berättar att de är mycket nöjda med:

”Hillside Nordic har en bred kompetens och jag känner mig alltid prioriterad som kund. De förstår när något är akut och har alltid tid att hjälpa oss”.

Vill du också få bättre struktur i ditt företag?

Landskronahem

Uppdrag: IT-säkerhet/Microsoft

Landskronahem är ett allmännyttigt bostadsföretag vilket innebär att de arbetar för en bättre bostadssituation för alla landskronabor – både genom bra och prisvärda bostäder men också genom att utveckla kvarter och hela stadsdelar.

Med ca 2 700 hyresrätter i sina ägor är det inte svårt att förstå att en säker och smidig IT-miljö är av betydelse. Hillside Nordic fick därför i uppdrag att stärka upp Landskronahems IT-miljö säkerhetsmässigt genom att bland annat se över svagheter och migrera alla användare till Microsoft 365.
 
Projektet är i skrivande stund i full gång och förväntas fortlöpa ett tag framöver. Men trots att projektet inte är i mål berättar Daniel Nordstedt, IT- och tekniksamordnare på Landskronahem, att de redan sett resultat av arbetet

Vill du också höja säkerheten i ditt företag?

Cookies.

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats.